Kids Festival Sarajevo

Kid’s Festival Sarajevo 2011
Van 9 t/m 16 juni 2011 ga ik weer naar het Sarajevo Kids Festival in Bosnië. In 2010 ging ik voor het eerst naar dit bijzondere festival en mede door deze ervaring startte ik met JorInspiration. Het Kids Festival wordt vanuit Nederland georganiseerd door Out of Area. Mijn doel is om de kinderen te laten dromen over wat zij graag willen in de toekomst, net zoals mijn workshops die ik in Nederland geef, laat ik de kinderen hun creativiteit gebruiken om hun dromen te tekenen. Voor het geven van de workshops “Teken je dromen” heb ik veel materiaal nodig, want er komen maar liefst 50.000 kinderen naar het festival verspreid over een week. Een flink aantal bedrijven sponsorde allerlei materialen, zoals:  kleurpotloden, stiften, waskrijt, A4 papier, (120 grams), minimaal 3000 vel, gummen, puntenslijpers, knutselmateriaal, schoolmateriaal, posters, etc.

Hulde aan deze helden, die het mogelijk maken om de kinderen in Bosnië hun toekomst te laten creëren door te tekenen.

Out of Area
De organisatie vanuit Nederland die dit fantastische spektakel mogelijk maakt voor de kinderen in Bosnië.

Creatieve Wereld
Nodigde mij in 2010 uit om deel te nemen aan het Kid’s Festival vroeg me dit jaar opnieuw, waarvoor ik zeer dankbaar ben!

DineDineDesign
Leverde knutselmateriaal, tekenspullen en schilderspullen voor de kinderen in Sarajevo.

De Dagelijkse Gedachte
Verstuurde een dagelijkse gedachte met een banner van de workshop op 10 mei a.s. waarvan de opbrengsten naar het Kid’s Festival gaan.

Het Bewegende Beelden Festival
Kocht voor het festival allerlei knutsel- en tekenmateriaal en gaf het daarna mee voor de workshop tijdens het Kid’s Festival.

Dik’s Dingen
Een winkel met klokken, kastjes, curiosa uit grootmoeders tijd, waar iedereen altijd welkom is en de tijd lijkt stil te staan… Sponsorde wel 10 dozen aan schoolmateriaal!

EHBO doos
Plaatste een banner op de website van de workshop “Creëer je toekomst” op 10 mei a.s. waarvan de opbrengsten naar het Kid’s Festival gaan.

SanCommunicatie
Doneerde voor de aanschaf van tekenmateriaal en textielstiften waarmee een grote mandala op doek gemaakt zal worden door de kinderen van Bosnië.

Repro Utrecht
Sponsorde twee full colour posters voor de tent waar de workshop Creëer je toekomst wordt gehouden.

Patioschool De Kleine Prins
Sponsorde maar liefst 10 dozen potloden, een doos gummen en een aantal pakken (gekleurd) papier.

Volg het Kid’s Festival ook op Twitter:  met hashtag #kidsfestival of op Facebook

Kid’s Festival Sarajevo 2010 en 2011

…Tijdens het festival begeleide ik de kinderen in het tekenen van hun toekomst in een mandala. Ik vind het belangrijk dat deze kinderen dromen over hun toekomst. Het zijn de kinderen die Bosnië weer kunnen opbouwen na een lange periode van angst en geweld. De kinderen hebben tijdens deze week hun toekomst over vijf jaar getekend. De tekeningen zijn vervolgens gefotografeerd en in een webalbum geplaatst, zodat ze voor altijd zijn vastgelegd en steeds opnieuw bekeken kunnen worden. Ze lieten me de prachtigste tekeningen zien. Hun tekeningen gingen over liefde, vrede, vrijheid en natuur. Voor mij een bevestiging dat het voor kinderen fijn is om creatief bezig te zijn met hun toekomst. Ik zie in dat er nog veel te doen is, zeker in voormalige oorlogsgebieden. De ouders hadden wat meer moeite met het dromen, zij zijn nog getraumatiseerd. Ik ben blij dat ik op deze manier iets aan de wereld bij heb kunnen dragen. Volgend jaar ga ik er zeker weer naar toe. Nog meer weten? Lees dan mijn blog met het hele verslag.

Impressie Kids Festival 2010 (Bosnische versie)

 

%d bloggers liken dit: