Over

Als event manager hield ik me vooral bezig met het organiseren van landelijke evenementen, maar na een tijdje kwam ik erachter dat er meer is in het leven. Na een burn-out in 2009 besloot ik mijn toenmalige werkgever te verlaten en eens goed naar mezelf te kijken en te bepalen wat ik nu echt graag wil doen. Ik schreef me in voor een opleiding NLP & Communicatie en leerde daar wat ik kon doen om weer in een positieve flow te komen. NLP stond tijdens deze opleiding niet alleen voor Neuro Linguïstisch Programmeren, maar ook voor Nieuwe Levens Processen. Ik leerde op fijnere manier te leven en daarnaast mijn verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat ik doe en ben. Niet zo lang geleden had ik geen idee wat ik wilde doen. Iemand gaf mij het advies: “begin gewoon met iets”.

Al sinds mijn 9e jaar teken ik mandala’s. Ik volgde destijds een cursus en later toen ik allerlei veranderingen in mijn leven meemaakte, pakte ik tijdens zo’n verandering mijn potloden en tekende ik zelf ontworpen mandala’s. Ik wist nooit waarom ik dat deed en dacht er ook niet bij na. Tijdens mijn opleiding NLP & Communicatie hield ik een korte presentatie over mandala tekenen en al gauw ontstond daar het idee om iets te doen met mandala tekenen. Nadat ik de beslissing had genomen zei een stem in mij: “zelf doen”. En zo startte ik “JorInspiration”.

Ik wil graag mensen inspireren en geïnspireerd worden en ik wil met mensen verbonden zijn, zodat ik ze kan bieden wat ik te bieden heb: plezier maken, goede gesprekken voeren, scherpe vragen stellen, uitdagingen aangaan, nieuwsgierigheid en belangstelling tonen, compassie hebben, het beste eruit halen en vooral creativiteit benutten. Ik vind piano spelen, zingen, dansen en tekenen heerlijk en ik verlies het totale tijdsbesef als ik dit doe.

Met die reden wil ik je graag laten zien wat creativiteit kan brengen in je leven. Iedereen is creatief. Een middel om die creativiteit eruit te laten komen is het geven van workshops mandala tekenen. Zelf heb ik ervaren dat het me rust en focus geeft. Ik deel dit graag met je en laat je via de workshop meer rust beleven. Focus is nodig als je iets wilt bereiken in de toekomst, vandaar het tekenen van mandala’s in combinatie met focus op de toekomst. Met deze visie wil ik mensen over de hele wereld inspireren.

Over mandala’s

Mandala is Sanskriet: मण्डल voor cirkel, veelhoek, de gemeenschap en verbondenheid. Mandala wordt ook wel gedefinieerd als een mystiek symbool van het heelal. Mandala is een generieke term uit de Tibetaanse kunst en het Tibetaans boeddhisme voor een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt. Het concept heeft een hindoeïstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt.

Een bijzondere vorm is de zandmandala die, omgeven met rituele ceremonies, wekenlang tot in minutieus detail wordt vervaardigd met kleine korreltjes zand, waarna het later weer ceremonieel wordt vernietigd en aan de natuur (stromend water) wordt teruggegeven.

Een mandala, en in het bijzonder het midden, kan tijdens de meditatie worden gebruikt als object om de aandacht op te richten. De symmetrische geometrische vorm zorgt ervoor dat de aandacht automatisch op het midden wordt gericht. Bij een mandala gaat het om een precies werk. Afhankelijk van het motief kan een veelvoud aan verschillende figuren en symbolen worden gebruikt, zoals rituele voorwerpen, gebouwen, abstracte geometrische vormen, enz. Ook de natuur heeft haar eigen mandala’s, denk aan bloemen, vruchten (die door midden gesneden zijn), maar ook de aarde, maan en zon zijn mandala’s. De psychiater Carl Gustav Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf. Door het tekenen van mandala’s kun je datgene wat in je onderbewuste aanwezig is tot uiting laten komen op papier.

%d bloggers liken dit: