Visualisatie voor een nieuw begin


Soms zijn er momenten dat je zou willen dat je geen last had van eigen beperkende overtuigingen, vervelende situaties, of erger geen levensvreugde meer. Het is  voor zoveel mensen herkenbaar, dus je bent niet de enige die hiermee te maken heeft. Het kan dan helpen om te visualiseren. Oude patronen of situaties achter je te laten en je te richten op datgene wat je wél wilt. Onderstaande visualisatie kan daarbij wellicht tot steun zijn.

Lees onderstaande tekst eerst helemaal door! Misschien is er iemand die het je voor wil lezen? Of misschien wil je het zelf eerst inspreken en later terugluisteren? Als je wilt kun je me een bericht sturen, dan stuur ik je het geluidsbestandje op dat ik heb ingesproken.

Ga eerst rustig zitten, voel je voeten op de grond, je billen op de stoel, je rug tegen de leuning en adem een aantal keer rustig in en uit. Stel je voor dat je je begeeft in een warm bad van licht. Adem in, zet het ‘luikje’ in je kruin open en laat daar een wit mooi licht door naar binnen schijnen. Adem uit en stuur het via je hoofd naar je nek, je schouders, de achterkant van je armen, je rug, je stuitje, de achterkant van je benen en je voeten. Stuur het licht via je voeten de grond in naar de aarde. Haal vervolgens weer adem en laat, bij het uitademen, het licht uit de grond via je voeten schijnen op de voorkant van je benen, op je knieën, je schaamstreek, je onderbuik, je maag, je hart, de voorkant van je armen, je keel en je gezicht en weer naar boven naar je kruin. Stuur het licht dan weer terug naar ‘boven’. Laat alle drukte, zorgen, gedoe en stress van je afglijden, terwijl je deze oefening doet en stel je open voor fijne gevoelens en inspiratie. Je kunt deze oefening een aantal keer herhalen als je wilt. Als je dan volkomen in stilte en bij jezelf bent, kun je de onderstaande visualisatie gebruiken om oude zaken achter te laten en nieuwe tegemoet te treden.

Denk aan iets wat je het afgelopen jaar hebt meegemaakt wat je niet zo leuk vond, of wat je tegenhield om te doen wat je wilt doen. Kies één  onderwerp dat je nu achter je zou willen laten. Geef er een vorm aan. Voel waar in je lijf je dit voelt en of je het los mag laten, of je het mag vergeven. Of het nou iets of iemand is of iets in- of van jezelf, het is allemaal goed. Je kunt nu het geluidsbestand aanzetten en je even laten meenemen in een kort verhaal.

Je loopt over een pad en in de verte zie je een deur. Die deur staat wagenwijd open en je loopt er langzaam naartoe. Voor de deur sta je stil en kijk je naar datgene wat je los wilt laten, wat je wilt vergeven en waar je afstand van wilt doen. Als je dit van jezelf achter je mag laten, dan kun je het nu wegleggen en ook écht achter je laten. Weet dat er voor datgene wat je los wilt laten gezorgd zal worden. Als je zover bent en het achter je hebt gelaten, stap je door de deur die wagenwijd openstaat. Je voelt je lichter en blij want je mag nu iets nieuws invullen voor datgene wat je achter je hebt gelaten. Wat zou je graag willen in plaats van dat wat je achterliet? Hoe ziet dat eruit? Hoe voelt dat? Je mag de wereld waar je nu in bent gestapt helemaal creëren zoals je zelf wilt. Denk aan mooie vormen, geluiden, kleuren en aan omgevingen waarin je je wilt begeven. Voel hoe het is om in die nieuwe wereld te zijn en zie jezelf het met open armen tegemoet treden. Voel je fijn, licht, veilig en vol vertrouwen om jouw nieuwe wereld in te trekken. Wat je ook op jouw pad tegenkomt, weet dat je dat nodig hebt om je nieuwe realiteit in te gaan.

© JorInspiration

WilliersNa deze visualisatie kun je de eerste oefening hierboven opnieuw doen om af te sluiten. Zorg ervoor dat je weer helemaal ‘bij de tijd’ bent. Het is van belang dat je echt weer ‘in het hier en nu’ op de aarde aanwezig bent. Vind je het moeilijk om uit deze visualisatie te ontwaken? Roep dan in jezelf (zonder hardop geluid te maken) heel hard: ‘wakker worden’. En voel daarna of je inderdaad wakker bent geworden ;-). Nu je deze visualisatie hebt gedaan kun je het weer loslaten. Blijf gegrond en volg je hart. Door het los te laten zorg je ervoor dat het ook echt kan gebeuren. Wil je deze blog delen?Vermeld er dan wel even bij dat het van © JorInspiration komt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s