Hoe creëer je meer bewustzijn en rust voor jezelf?


Steeds meer merk ik dat mensen om me heen zich bewuster worden van zichzelf, hun omgeving, hun patronen, hun karakter. Het is een prachtige ontwikkeling! Natuurlijk ben ik op de hoogte van het aanbreken van een nieuw tijdperk: een tijdperk waarin we eindelijk ons hart mogen volgen, waarin we eindelijk kunnen loskomen van beperkende overtuigingen, waarin we onszelf eindelijk openstellen voor anderen, compassie hebben, onszelf mogen zijn, meer mogen genieten van de natuur en de aarde en waarin we onze talenten mogen inzetten.

Een voorbeeld van bewustwording is dat ik laatst iemand sprak die steeds maar vooruit wilde, altijd aan het rennen was en meer, beter, hoger, wilde presteren, waardoor die persoon zich helemaal niet bewust was van zichzelf en waar dit gedrag vandaan kwam. Voor mij was dat enkele jaren geleden ook zo, ik rende rond als een kip zonder kop en van stilstaan was geen sprake. Totdat ik me weer bezig hield mandala tekenen…

Iedere keer als ik mandala’s teken, gaat er een luikje van rust open, dat stort zich over mij heen en daardoor kan ik gewoon even de tijd verliezen. Ondanks dat ik aan het tekenen ben, geeft het me de gelegenheid om weer even op adem te komen. Als vanzelf wordt het stil in mijn hoofd, de gedachten komen wel voorbij, maar ze krijgen geen aandacht meer, omdat de aandacht gericht is op de tekening. Wat ik maak doet er eigenlijk niet toe, zodra de cirkel op papier staat, mag ik in mijn eigen wereld verdwijnen en doet het drukke bestaan er even niet toe. Het is dan stil, ik hoor alleen het krassen van het potlood op mijn papier en er ontstaan mooie vormen en kleuren. Soms weet ik nog niet wat het gaat worden. Puur intuïtief pak ik de kleuren die ik mooi vind en als vanzelf ontstaat daar een tekening, die op dat moment weergeeft wat er in mij speelt.

Ik had nooit gedacht dat ik een oase van rust zo makkelijk kon ervaren. Zelfs mijn ademhaling wordt tijdens het tekenen dieper en rustiger. Na afloop is mijn hoofd leeg, ben ik tot rust gekomen en kan ik me iedere keer weer verwonderen over wat ik heb getekend. In alle stilte heb ik zitten creëren, wat het is, en waarom, doet er eigenlijk niet toe. Het is fijn om even in het NU te zijn en te weten dat ik dit voor de rest van mijn leven kan gebruiken om tot rust te komen.

Inmiddels weet ik dat dit niet alleen bij mij zo is. Regelmatig hoor ik van cursisten hoe blij ze zijn dat ze op deze manier echt gemakkelijk tot rust kunnen komen en dat ze daarnaast ook nog iets moois creëren. Het is fijn om op die manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan de wereld, gewoon door mensen te leren hoe ze bewuster kunnen worden en rust kunnen ervaren door te tekenen.

Wil jij leren hoe je tot meer bewustzijn en rust kunt komen door het tekenen van mandala’s? Meld je dan snel aan voor de basiscursus mandala tekenen. De cursus start op 12 maart a.s. en je investering is € 232,05 voor 6 lessen op de maandagavond van 20.00 – 22.00 uur. Tekenervaring is niet nodig.

Advertenties

3 Replies to “Hoe creëer je meer bewustzijn en rust voor jezelf?”

  1. Je hebt me weer geïnspireerd. Ben weer erg aan het hollen en tollen in mijn hoofd en dagelijkse bezigheden. Morgen eerst maar weer eens mijn map tevoorschijn halen en genieten….. Dankjewel lieve Jorinde…… Suc6 met je cursus, jouw kennende weer een vat vol inspiratie en mooie belevingen en creaties. Hartegroet, Greta

    1. Hoi Greta, dank voor je reactie… Ik wens je alvast veel tekenplezier 🙂 Geniet van het moment. Hartegroet, Jorinde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s