Wat een vrucht je vertellen kan…


Heb je er weleens dat je in de winkel loopt en denkt: “Nu heb ik zin in avocado of ik wil eigenlijk weer eens iets met bonen maken.” Heb je er weleens aan gedacht welke vruchten goed zijn voor welk orgaan in je lichaam? Laatst was ik tomaten aan het klaar maken voor de bruscetta’s en ik sneed er een open om het vruchtvlees eruit te halen. Ineens zie ik iets heel anders dan een tomaat. Ik zie een hart met hartkamers en bedacht me dat ik laatst iemand had horen vertellen dat tomaten goed zijn voor je hart.

Al eerder hoorde ik tijdens mijn opleiding NLP dat veel vruchten eigenlijk lijken op organen in je lichaam. Zowel groente als fruit bestaat uit vruchten die een relatie hebben met je organen.

Ik heb er hier een aantal uitgezocht waarvan je de link direct kunt zien.

  De Hersenen vs. Walnoten

   Baarmoeder vs. Peren en Avocado’s

    Nieren vs. Kidneybonen (ze heten vast niet voor niets zo)

      Hart vs. Tomaat

  Amandelen vs. Amandelen (hoe kan het ook anders)

     Wortels vs. Ogen

Sinds ik weer veel bezig ben met mandala’s (cirkels) zie ik ze overal in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, jaarringen in een boom, ogen, etc. Het is dus ook niet zo gek dat ik met andere ogen kijk naar groenten en fruit. Vaak zulke mooie mandala’s en fascineert het me dat er zulke dingen bestaan in onze wereld. Denk bijvoorbeeld aan een doorgesneden sinaasappel, grapefruit, kiwi, banaan, maar ook wortel, komkommer, ui, venkel, biet, radijs, etc. Ik ben iedere keer weer verrast door die bijzondere en gedetailleerde vormen van deze stukjes natuur. Vandaag was het dus een tomaat die leek op een hart en ik zie steeds meer een geheel in al deze dingen. Ik weet zeker dat alles in relatie is met elkaar, dat alles een samenhang heeft. Dat alles met elkaar verbonden is en dat ik daarom graag mandala’s teken en het ook aan anderen zo graag leer.

Vooral de laatste afbeeldingen van de wortel en het oog vind ik speciaal. Ogen zijn de afspiegeling van de ziel en dat geldt tevens voor een mandala. Daarom vertellen je ogen ook zoveel over hoe je je voelt.

En dan nog de kleuren ook daarin zie ik een samenhang.

 • Een tomaat is rood, de kleur van vuur en passie, maar ook van romantiek. Het is de aardse kleur van de liefde. Het komt dan ook vanuit je Hart.
 • Een peer en avocado zijn groen, de kleur van de natuur en van vruchtbaarheid. Lichtgroene kleuren staan voor een nieuw begin en past dus bij de Baarmoeder.
 • Een wortel is oranje, de kleur van emotie en seksualiteit. Oranje geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. Ogen spelen hierin een belangrijke rol en laten emoties zien.
 • Een walnoot is bruin, de kleur van de aarde waarop de mens zijn leven vormgeeft. Daar heb je je hersenen zeker bij nodig.

Ik vind het een bijzondere samenhang: vruchten vs. organen vs. kleuren vs. mandala’s. Ik weet in ieder geval dat er nog veel te experimenteren valt en ik hoop dat ik me kan blijven verwonderen over deze leuke verbindingen. Er zijn wel een aantal boeken die veel vertellen over gezonde voeding. Hieronder een aantal tips. Klik op de titels voor meer informatie.

 1. Een Leven lang fit 
 2. The pH Miracle 
 3. De Hormoonfactor
 4. De hoorn des overvloeds
 5. Groene Smoothies 

Weet jij nog vruchten die lijken op organen, of heb je andere interessante tips? Laat dan een reactie achter, zodat ook anderen erover kunnen lezen.

Advertenties

5 Replies to “Wat een vrucht je vertellen kan…”

 1. Heel interessant, mooi om te zien.
  Prachtig om zo te blijven kijken naar de natuur en alles om je heen.
  Het zet je weer even met beide benen op de grond om eigenlijk nergens zomaar langs te rennen…………….
  Groetjes van Karin.

  1. Hoi Karin, dank voor je reactie. Het is inderdaad een leuke gewaarwording als je op deze manier naar de vruchten van onze moeder aarde gaat kijken. Ik merk steeds meer hoe wij inderdaad vergeten dat de natuur alles heeft wat we nodig hebben. Eigenlijk hebben we ook alles in onszelf wat we nodig hebben. Het is heel fijn om je daar bewust van te zijn: het brengt je dichter bij jezelf en de natuur :-). Hartelijke groeten, Jorinde

 2. Hallo Jorinde,

  Leuk dat je dit online hebt gezet.
  Als ik een walnoot eet moet ik ook altijd aan hersenen denken.

  Wat denk je van een abrikoos of perzik heeft het denk je te maken met onze huid?

  Wat ik ook graag zou willen weten is welke groente en/of fruit op onze longen lijken.
  Zeker met al die uitlaatgassen in de stad is het denk ik niet verkeerd om daar ook extra
  groente/fruit vitamientjes voor in te nemen ipv naar de drogist te rennen.
  De groenteman verkoopt de beste vitamientjes denk ik dan.
  Alleen moet we wel weten welke groente goed is voor welke organen.

  Heel erg leuk dat jij er ook mee bezig bent.
  Ik hoop dat er meer mensen jou site vinden en wie weet word deze uitgebreidt zodat we
  er allemaal van kunnen leren. Het begin is er 🙂 Thanks

  Groetjes

  Noortje

 3. Hoi Noortje,

  Wat een leuke reactie op de blog. Het is inderdaad bijzonder dat er zoveel in moeder natuur te vinden is, dat gerelateerd is aan ons lichaam. Ik verwonder me daar nog steeds over. Wat ontzettend gaaf dat je die video op Youtube hebt gevonden. Het legt inderdaad heel helder uit welke vruchten/noten/groenten passen bij diverse organen in ons lichaam. Ik had de video nog niet eerder gezien en vind het fantastisch dat nagenoeg dezelfde voorbeelden genoemd worden als in mijn blog. Bijzonder! En een hele leuke ontdekkingstocht! Dank je wel voor het delen :-).

  Hartelijke groet, Jorinde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s