Flow


Flow, hoe doe je dat en hoe blijf je er zo lang mogelijk in? Ik merk dat het veel samenhangt met het durven laten gaan van dingen waarop je denkt controle te kunnen hebben. In mijn vorige blog schreef ik al dat als je jezelf echt open stelt en je vraag neerlegt (het vervolgens loslaat en iets anders gaat doen), je zult merken dat er allerlei dingen gebeuren die “toevallig”  lijken, maar die jou eigenlijk laten zien dat je op het juiste pad wandelt. Het gebeurt mij nu al een aantal maanden en dat is ontzettend gaaf! Steeds meer vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Het heeft een behoorlijke tijd gekost om me te realiseren dat ik op het juiste pad mocht gaan wandelen om te doen wat ik wil doen in dit leven op deze wereld: het beste uit anderen halen. Ook is het me inmiddels duidelijk geworden dat datgene wat je een ander wil leren, eigenlijk datgene is wat jij zelf het meest nodig hebt. In mijn geval klopt dat in ieder geval, ik wil graag mensen inspireren, maar ik wil zeker ook geïnspireerd worden. Met die reden ga ik dus graag naar allerlei workshops en events die mij kunnen inspireren. Naast dat het mij inspireert ontmoet ik ook nog eens heel veel nieuwe mensen, allemaal met prachtige verhalen. Het is fantastisch om op zo’n manier nieuwe contacten te leggen, waar ik ook meteen iets aan heb of kan brengen. Hoe komt dat? Als je in een flow zit zul je merken dat alles wat jij op je pad laat komen, er is om je te laten wandelen naar dat punt waar jij wilt zijn. Klinkt misschien wat abstract. Concreter: als je weet waar je naartoe wilt, gaat er vervolgens iets in werking dat jou steeds herinnert aan jouw pad. Jouw missie in het leven. Hoe kom je nou op dat juiste pad? Daar zijn vele mogelijkheden voor. Een daarvan is het visueel maken van jouw dromen/wensen/plannen. Die mogelijkheid bied ik je graag. Kom eens naar een van mijn workshops of cursussen en ervaar net als ik dat jij jezelf in een flow kunt brengen als je bezig bent met wat er echt toe doet voor jou.

Advertenties

2 Replies to “Flow”

  1. Ja, mooi verwoord. Ik heb nog wat moeite met in de flow komen…. maar dat komt vast goed…… Loslaten vind ik zelf een moeilijk thema.

    X Greta

    1. Dank voor je reactie. Ik was er ook niet in een keer. Het heeft best even geduurd, maar het is voor mij een groot vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen en in wat ik hier in de wereld te doen heb. Alles wat je nodig hebt is er al :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s